Naturkosmetik Shop - råvaror från naturen
1kg Caprylic/Capric triglyceride, MIGLYOL 812 N - fri frakt

1kg Caprylic/Capric triglyceride, MIGLYOL 812 N - fri frakt

Mycket stabil olja - råvara för naturkosmetik. Naturprodukt. Tillverkad av kokosfett. Food grade (kan ätas). Lättflytande, tunn olja. Nästan färglös. Neutral.

ANVÄNDNING

Sun care produkter, hudkräm och lotion, body butter, smink, läppcerat (lip balm), bad och kroppsolja, massageolja. Används som fettämne i krämer som ska vara feta (nattkräm för ansiktet, handkräm, body butter). Passar på äldre, torr eller känslig hud.

Används för produktion av örtolja (lavendel, johannesört, ringblomma) för massageolja eller framställning salvor.

FUNKTION

Mjukgörare och återfuktare i naturkosmetik. Mjukgör och skyddar som annat fett men utan att lämna en fet känsla på huden.

Förbättrar sensoriska egenskaper hos feta produkter och lämnar en len silkeskänsla. Kan med fördel ersätta en del av fettet i produkten (kokosfett eller olika vegetabiliska butter t. ex  mango eller shea) och ge en mindre flottig känsla vid användning. Underlättar att kräm ska sprida ut på huden.

Fungerar bra i krämer som passar för torrare hud och täcker bra, men utan att vara kladdig att smörja in.

Stabiliserar kosmetiska produkter vid låga temperaturer. Löser sig snabbt in i huden och lämnar ingen hinna av rester kvar på huden. Löser upp UV-filters och underlätta tillverkning av solkrämer med hög solskyddsfaktor.

INCI: caprylic/capric triglyceride
Utseende: klar medelviskös olja, lättflytande, nästan utan färg och doft.
Hållbarhet: minst 2 år, längre vid förvaring i kylskåp

Caprylic/Capric triglyceride säljs under olika handelsnamn: MIGLYOL 812 N, Myritol, Neobee, Pelemol, Tegosoft CT, Crodamol GTCC, Akoline MCM






600 SEK